Zážitková enotéka
Kohout na víně pozitivně vybočuje z brněnské nabídky svým směřováním ke kosmopolitním trendům s důrazem na lokální finiš. V praxi to znamená, že restaurační prémiový segment je tady prezentován soudobě a sofistikovaně, v duchu nepřekombinované čistoty prostoru, servisu i menu a zároveň se ještě najde prostor přidat do konceptu další rozměr, který zachrání minimalismus před sterilností. Ten je tady zajištěn detaily v podobě solitérních kousků od asi nejznámějšího českého designéra Jindřicha Halabaly a také excelentní enotékou, která zahrnuje opravdu unikátní moravská vína včetně speciálního cuvée Kohout na víně vytvořeného ze čtyřiceti v Brně pěstovaných odrůd s výsadbou v 50. a 60. letech. Vína jsou v tomto podniku obecně kapitola sama pro sebe. Výběr je široký, ale ne nepřehledný. Kompaktní, ale ne nudný. Sahá do niché zákoutí, ale nesnaží se porušovat pravidla. Můžete tady ochutnávat opravdu dlouho a vždy objevíte něco výjimečného. Velkým plus je v oboru skvěle edukovaný personál.
Sebevědomé menu
Prezentace menu je na pohled velmi elementární, čerpá inspiraci z úspěšných minimalistických konceptů poskytujících k hostovu výběru jen vodítko v podobě výčtu surovin, ovšem jejich role ve výsledku nebo jejich zpracování už coby součást gourmet svádění zůstávají nevyřčeny. Signature pokrmem je tady jednoduše „Kohout na víně“, rozhodně ale neočekávejte tradiční francouzskou rustikální specialitu, v tomto případě jde o úplně nové pojetí klasiky. Kohoutí maso tady doplňuje poněkud neobvykle, ale přesto harmonicky foie gras, banán, tamarind, kreveta a kokos. Food styling je na mezinárodní úrovni. Další zajímavou položkou menu je třeba perfektně upravený steak, aktuálně doplněný o pak choi, ořechy a houby. Pokud už plánujete rezervaci, pokuste se stihnout ještě letní termín. Kohout na víně má příjemnou venkovní terasu a pod otevřeným nebem jsou kulinářské zážitky prostě tak nějak intenzivnější.
Autor: Jitka Krulcová