Prázdniny v Římě (ale v Macau)
Britská tradice odpoledního čaje se přesunula do nové dimenze elegance. Spojené království s tím ovšem tentokrát nemá co do činění. Ritz-Carlton v Macau uvedl pro letošní léto novou podobu tohoto rituálu ve spolupráci s italskou šperkařskou legendou Bulgari. Set nazvaný Roman Holidays, který se podává v hotelovém lounge baru, zahrnuje kromě gourmet čaje Palais des thes (či kávy, případně sklenky šampaňského Louis Roederer) mimořádně propracované kanapky inspirované jedinečnou prací značky Bulgari s drahými kameny. Kromě výjimečného zážitku garantovaného spoluprací dvou ikon svého oboru si z tohoto rituálu odnesete také drobné překvapení a to právě od Bulgari … Nabídka je časově omezená, potrvá pouze do konce srpna a cena setu pro jednu osobu začíná na necelých 1400 korunách.
Crazy Daisy
Jak by chutnala Praha, kdyby měla nějakou chuť? Potvrdit si své odhady, nechat se překvapit nebo možná i vyvést z míry se můžete v nově otevřeném baru Crazy Daisy na Václavském náměstí v paláci Astra. Stylové prvorepublikové ladění interiéru i servisu a elektroswingovou hudební produkci tady totiž doplňuje kreativní koktejlové menu nazvané jednoduše Praha. Každý ze signature drinků, které se zrodily pod taktovkou mistra české mixologie Achima Šipla, se snaží vystihnout jednu konkrétní část Prahy, a to i vizuálně velmi překvapivou formou. Zkuste třeba Kolbenku, která se pije i s kouřem nebo až lascivní Perlovku s výstižně natrpklým koncem. Jen pozor, zvědavost a touha objevovat vám může v Crazy Daisy významně zvednout hladinku …
Dinner in the Sky
Stůl, židle, talíř, sklenice, menu… Co zkusit vyměnit tradiční scénu kulinářských fine dining představení za něco odvážnějšího? Stačí – doslova – nezůstávat při zemi. Od 1. do 10. září hostí Praha putovní akci Dinner in the Sky, která zprostředkovává chuťové zážitky vysoko nad všední úrovní – opět doslova. Speciální plošina vyzdvižená v Riegrových sadech na Vinohradech do výšky 50 metrů nad zem se letos stane improvizovanou scénou vídeňského michelinského šéfkuchaře Rolanda Hubera, který stojí za menu pro tuto příležitost. V oblacích si můžete dát brunch, oběd, romantickou čtyřchodovou večeři při západu slunce nebo prostě jen drink, ke všem možnostem se každopádně servíruje neopakovatelný výhled na Prahu. Rezervace je nutná.
Autor: Jitka Krulcová