kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » DEER: Fascinace lesem

DEER: Fascinace lesem

Uličky starého města pražského si i v jednadvacátém století vytrvale drží punc tajemství. Kočičími hlavami dlážděné ulice a historizujícími fasádami překryté stavby z dob dávno minulých jen taktně mlčí o všech radostných i pohnutých osudech, kterých za dlouhá léta své existence byly svědkem. V jedné z nich, poblíž Staroměstského náměstí, na vás pak čeká dokonalá iluze loveckého zámečku – restaurace DEER. Právě tam vám na talíř naservírují jen to nejlepší z lesa.

Staroměstský specialista na zvěřinu je na čekané v Michalské ulici – v někdejším domě U Dvou jelenů o jedné hlavě, jehož historie sahá daleko do minulých staletí. Šetrně obnovené pozdně barokní zdi nezapřou gotické jádro, a dnes tak nechávají vkusně vyniknout prvotřídní mezinárodní restauraci. Hřejivá atmosféra aristokratického zámečku někde uprostřed českých luhů a hájů je vkusně podtržena prostřednictvím rozměrných lustrů, kůží čalouněných pohovek, obrazů s loveckou tematikou i nepřehlédnutelnými mysliveckými trofejemi. Posedět se dá také v přilehlé zimní zahradě v prostoru zdejšího nádvoří.

Zdroj/foto: Se souhlasem restaurace DEER

Poctivá moderna

Tým restaurace DEER pod vedením šéfkuchaře Jiřího Eberla přistupuje ke své práci s maximální úctou, jež se zrcadlí na každém naservírovaném talíři. Suroviny nejvyšší kvality zpracované tradičními postupy získávají ve zdejší kuchyni nanejvýš moderní drive. Výsledkem jsou tak nečekané kombinace chutí, kterým na zdejším mezinárodním menu jednoznačně kraluje zvěřina – a to na všech úrovních. Předkrm v podobě srnčího carpaccia s višňovou majonézou, houbovým pestem, ořechy a kapary je invence, na kterou se jen těžko zapomíná. Jinak tomu není ani v případě jelení paštiky s roastbeefem, která se podává v té nejlepší společnosti – tedy s kaštanovým mousse, brusinkovým gelem a červeným vínem. Přinejmenším stejnou porci pozornosti si zaslouží i čerstvé ravioly plněné jelením masem, kterým zdatně sekundují smetanové hříbky, fazolky fava, parmezán a dýně.

Zdroj/foto: Se souhlasem restaurace DEER

Inspirace v přírodě

Prvotřídním gurmánským zážitkem zdejšího menu je pak šťavnatý jelení hřbet a dušená kýta s jemnou omáčkou z kořenové zeleniny, brusinkovým gelem a dozlatova opečenými bramborovými nočky. Na paty mu ale šlape také srnčí hřbet s kaštany doplněný cibulovo-bramborovým pyré, rozmarýnovým spongem a kaštanový moussem či dančí ossobuco servírované se zvěřinovou salsicciou, houbovou kroketou, šafránovým pyré a podzimní zeleninou. Nouze ve zdejší nabídce není ani o rafinované dezertní variace, které se nestydí odhalit celé spektrum delikátních vrstev. Na výsluní pozornosti se jednoznačně vyhřívá dezert s prozaickým názvem – Les. Medový mousse maskovaný za červenou muchomůrku v zeleném mechu kaštanového sponge k dokonalosti korunují už jen čokoládové lístky a čerstvé lesní ovoce.

Autor: Sabina Bařinová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky