Spotřebiče musí především splňovat kulinářskou funkci. Vývoje první parní trouby pro domácnosti se proto účastnil také michelinský kuchař Marc Haeberlin. Přestože byla trouba plánovaná pro domácí použití, tým vývojářů Gaggenau považoval za velmi důležité, aby byl model schopný fungovat i v profesionální kuchyni. Proto ji Marc Haeberlin testoval přímo ve své restauraci Auberge de I’Ill, která má v průvodci Michelin nejvyšší možné hodnocení – tři hvězdičky.
„Díky zavedení kombinovaných parních trub do domácností mohou spotřebitelé využívat kontrolované vaření při nižších teplotách. Vaření v páře umožňuje rychlou a zdravou přípravu pokrmů, aniž by se zhoršila struktura potravin nebo obsah přirozených vitamínů,“ řekl Marc Haeberlin, který se značkou Gaggenau na vývoji spotřebičů dodnes spolupracuje. „Kombinované parní trouby jsou velmi užitečné nejen pro vaření, ale i ohřívání jídla. Můžete je použít k šetrné přípravě ryb, masa i zeleniny. S párou lze vařit při nízkých teplotách, což je v kulinářském světě stále oblíbenější. Trouby Gaggenau navíc nabízejí velmi přesnou regulaci teploty, což umožňuje precizní vaření.“
Při vaření v parní troubě jídlo nepřevaříte ani nespálíte. Domácí chleba bude mít při použití páry lepší kůrku, snadno také omezíte používání tuků. Parní trouby perfektně fungují v kombinaci s vakuovací zásuvkou a vytvářejí společně dokonalé podmínky pro jemnou přípravu pokrmů a mimořádné sous-vide vaření.
Značka Gaggenau neustále pokračuje ve vývoji svých kombinovaných parních trub a průběžně představuje nové technologické, designové i funkční inovace. Také vývoje současných nejmodernějších modelů se účastní Marc Haeberlin, který využívá spotřebiče Gaggenau i doma. Jeho neustálá zpětná vazba zajišťuje, aby jádrem celého procesu vždy zůstal princip profesionální kuchyně. Nová generace kombinovaných parních trub Gaggenau nabízí nejen ikonický design a funkčnost, ale také bezkonkurenční flexibilitu, jednoduchost použití a inspiraci domácích kuchařů ke špičkovému vaření v páře. Všechny nové kombinované parní trouby Gaggenau mají technologii Home Connect, která domácím kuchařům umožňuje kontrolovat domácí spotřebiče online. Také kombinované parní trouby se tak připojují k rostoucímu počtu digitálních domácností.
A jak budou vypadat parní trouby za dalších 21 let? “Neustále sledujeme trendy, zejména ve velkých městech, jako je Londýn, New York nebo Tokyo. V současnosti mají zákazníci Gaggenau převážně velké kuchyně, trouby i ventilační systémy. S rostoucím osidlováním hlavních měst bude prostor stále cennější a nemovitosti se mohou zmenšovat. To by mohlo přinést změnu i v uspořádání kuchyní. V každém případě jsem si ale jistý, že kuchyně bude vždy srdcem domova. Je totiž místem, které evokuje vzpomínky na babičku, která se o nás starala. Naší výzvou tedy bude odpovědět na otázku, jak dát kuchyni duši,” řekl Sven Baacke, Head of Design Global Brand Gaggenau.