kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » 3x víkendový gourmet tip na jihu Čech

3x víkendový gourmet tip na jihu Čech

Jižní Čechy umí stran gastronomických zážitků nabídnout mnohem víc než jen třeboňského kapra. Vybrali jsme pro vás tři základny chutí, které byste v regionu neměli minout. Czech it Out!

Sůl a řepa

Otevřenou kuchyní orámovanou fermentovanými surovinami, které posouvají chuť do maxima, vtrhl na jihočeskou gastronomickou scénu šéfkuchař Pavel Drdel. Alfou a omegou jeho rodinného podniku Sůl a řepa jsou čerstvé a pro českou kuchyni přirozené suroviny jako brambory, zelí, pšenice, okurky, mrkev, ryby a farmářská masa. V názvu zmíněná ‚řepa‘ se propisuje do menu v nejrůznějších obměnách. Elegance připravovaných pokrmů má přitom nezřídka blízko k prezentaci ve fine dining stylu, přestože k jejich zpracování Drdel přistupuje jinak, beze zbytků a šetrně, aby extrahoval sto procent chuti. Trhané hovězí maso zde rozmazlují až třicet hodin, obdobné míry péče se dostává i konfitovanému hovězímu krku a řadě sirupů na domácí limonády.

Bavorova 20, Strakonice

Zdroj/foto: Se souhlasem Sůl a řepa

Žlutá ponorka

Elegantní, ale ne upjatý. Zábavný, ale ne vlezlý. Živý, ale ne únavný. Základní parametry křehké rovnováhy představ o ideálním baru pro večer bez večerky se nápadně shodují s popisem českobudějovické Žluté ponorky. Lví podíl na atmosféře mají vyladěné drinky a barová jídla, která redefinují význam této často velmi kompromisní gourmet kategorie. K mixologickým originálům jako je Hořký Měsíc s vodkou, vanilkou, grepem a bezinkou se ve Žluté ponorce servírují třeba hovězí líčka s omáčkou z burgundského vína a lanýžovou bramborovou kaší – zkrátka kreace, které v baru neočekáváte, ale o to víc je oceníte. Mimochodem, zeptejte se u obsluhy na speakeasy koktejl Death in the Afternoon. Na menu ho nenajdete, ale to nejlepší obvykle nebývá snadno k mání.

Česká 66, České Budějovice

Zdroj/foto: Se souhlasem Žlutá ponorka

Thir 

Opravdovost v každém detailu je základním směrem vinného baru a bistra Thir. Vinná karta se tady skládá výhradně z biodynamických vín, nabídka jídel zase vypadá jako alternativní interpretace seznamu produkce nejlepších jihočeských farmářů a pěstitelů. Menu dlouhé jako Vojna a mír nečekejte, Thir vyznává nekomplikovanost. Co tady skutečně skvěle umí jsou kreativní experimentální burgery, narazíte tady třeba na ten z kapra nebo z hovězích drštěk. Návykové jsou i talířky ve stylu tapas – vždy ovšem ze striktně lokálních zdrojů, s příběhem, a hlavně s nápadem, jako třeba v případě uzeného pstruha v aspiku s fermentovaný tvarohem. Thir založil táborský patriot a věčný hledač autenticity života Jan Čulík. Jedním z hlavních cílů jeho podnikání v gastronomii od začátku byla podpora lokálních farmářů. Jejich zeleninu, maso nebo ryby v Thiru představuje v kosmopolitní podobě, která dokazuje světovost a bohatství mikroregionu.

Provaznická 1, Tábor

Zdroj/foto: Se souhlasem Thir

Další gastronomické tipy napříč celou Českou republikou najdete v knize Czech it Out, kterou můžete objednat zde, a na instagramovém profilu projektu @czech.itout.

Autor: Milan Novější

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky