Single Ingredient
Jedenáct šéfkuchařů z devíti zemí světa přijalo v pořadí šestou Krug single ingredient výzvu, letos poprvé vyhlášenou novou sklepmistryní domu Julie Cavil. V nejnovější edici mají vytvořit k ikonickému Krug Grande Cuvée nebo Krug Rosé dokonale ladící kulinářskou kreaci, jejímž hlavním motivem bude tentokrát cibule. Úkolu se zhostil například Hiroyuki Kanda z tříhvězdičkové michelinské restaurace Kanda v Tokiu nebo Skot stojící v čele kuchyně ambiciózní singapurské restaurace Zén švédského fine dining mága Björna Frantzéna. Jejich vize párování cibule a šampaňského budou po celý rok k ochutnání na menu domovských restaurací účastníků výzvy nebo si je můžete zkusit připravit doma, recepty najdete webu šampaňského domu.
Fendi Caffe
Ačkoli Praha si bude muset na znovuotevření kaváren a restaurací zřejmě ještě chvíli počkat, v Londýně i přes neutěšenou situaci stále bují gastronomická scéna. Důkazem je i champagne bar, který v obchodním domě Selfridges otevřela italská značka Fendi. Jeho interiér, jenž čítá pouhých čtrnáct míst, je inspirován nejnovější řadou nábytku Fendi Roma a káva i koktejly se zde podávají s logem FF. Kromě vytříbeného menu je možné si v tomto prostoru objednat také unisex tašku z limitované řady, jež byla navržena pouze pro Fendi Caffe.
Vera Wang x Chopin
Polská značka prémiové vodky Chopin spojila síly se sebevědomou módní návrhářkou Verou Wang a vytvořily společně limitovanou edici s výrazným charakterem. Designérka navrhla nejen vzhled lahve, jenž je vyveden v dramatické černobílé kombinaci s minimalistickými liniemi, ale podílela se i na procesu výroby samotného destilátu. Vybírala například mezi konkrétními druhy brambor jakožto zdrojové suroviny. Limitovaná edice vstupuje na trh 8. března.