kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Promotion » The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy

The Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed Prahy

zahrada
Foto: The Monkey Bar
Na pražské barové mapě přibyl nový podnik s originálním konceptem. The Monkey Bar, patřící k hotelu Falkensteiner Hotel Prague, byl otevřen v pátek 13. května, který je slaven jako Světový den koktejlů. Svátek prvotřídních nápojů se promítl do skvělé atmosféry opening party, která naznačila, co mohou návštěvníci od baru očekávat – jiskřivou atmosféru, unikátní přípravu koktejlů, kulinářské zážitky a provokativní design všech prostor. O dechberoucí okamžiky se při otvírání baru postaral slacklinový mistr Lucas Irmler, pyšnící se sedmi zápisy v Guinnessově knize rekordů, který s lehkostí a grácií procházel nad hlavami hostů ve výšce 4. patra.

The Monkey Bar však není typickým hotelovým barem, má svůj vlastní vchod a zdaleka necílí jen na zahraniční turisty či návštěvníky metropole. Hosty láká vyladěným designovým interiérem a prostornou zahrádkou, jež evokuje džungli, stejně jako nápaditě pojatými pokrmy a precizním uměním mixologie. Otevřeno má po celý den, a tak si lze v téhle oáze uprostřed města dopřát snídani, brunch, oběd nebo třeba kávu.

Na rohu Opletalovy a Růžové ulice nedaleko Václavského náměstí byl hotel rakouské společnosti Falkensteiner otevřen již v roce 2004. V uplynulých měsících ale prošel výraznou rekonstrukcí, díky níž se posunul do kategorie městských butikových hotelů z Falkensteiner Premium Collection a počet jeho hvězdiček se navýšil na pět.

The Monkey Bar
Foto: The Monkey Bar

Celodenní bar s exotickou atmosférou

Srdcem rekonstrukce se stal The Monkey Bar s konceptem vycházejícím z unikátní spolupráce prémiového ginu Monkey 47 z německého Schwarzwaldu a hotelu Falkensteiner, jehož kořeny sahají do jihotyrolského Pustertalu. Do nevšedního baru navrženého mallorskou designérkou Aggi Bruch vejdete průchodem plným palem a opic. Usadit se můžete na baru kolem unikátní mramorové chladicí desky, kde vám ráno naservírují vydatnou snídani a večer vám tu u Monkey 47 Share Table barman namíchá Signature koktejly na ginu Monkey 47. Využít můžete i pohodlné sedačky, elegantní stolky v květinovém salonku nebo prostornou zelenou terasu se zastřešením a vyhříváním, jež je ukryta ve vnitrobloku a poskytuje veškeré pohodlí pro relax po každodenním pracovním shonu. Podobně pojatý afterwork koncept v Praze doposud chyběl.

Každá ze tří místností baru má odlišný design a atmosféru, která se proměňuje i během dne. „Chtěli jsme v Praze vytvořit unikátní celodenní bar s jedinečnými drinky a různorodou nabídkou pokrmů, kam rádi chodí i místní. K tomu provozujeme hotel, nechtěli jsme však další hotelový bar,“ vysvětluje Claudio Sturm, ředitel Falkensteiner Hotel Prague. „Nemáme hotelový bar, ale bar s hotelem,“ dodává.

drink
Foto: The Monkey Bar

Hravé sdílení chutí jídla v kombinaci s inovativními koktejly

S nevšedním konceptem celodenního baru souzní i moderní pojetí menu, které se třikrát denně proměňuje. Večerní à la carte představuje promyšlené a vizuálně i chuťově atraktivní pokrmy, které lze jíst bez příboru. „Minimalizací příborů máte více místa na stole, což přímo vybízí ke sdílení jídla. Celý večer si tak můžete vychutnat řadu netradičních ingrediencí v pokrmech luxusního provedení, jako jsou například francouzské tousty s lanýžem nebo mušle sv. Jakuba s pastinákovým pyré. Ke koktejlům jsme raději zvolili více drobných jídel, i když máme i bohaté tropické saláty s tuňákem či kuřecím masem a mangem. Hravým doplňkem je popcorn, ochucený našimi domácími bylinnými oleji,“ popisuje šéfkuchař Nenad Jovanović, který mimo jiné vařil i v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy.

Pestrá je zvláště inovativní nabídka drinků ve sklenkách chlazených dusíkem. Polovinu tvoří koktejly z prémiového ginu Monkey 47, které servírují tzv. prebatched. To znamená, že barman namíchá pečlivě drinky s předstihem a nechá je vychladit. „Výhodou je, že drink bude vždy chutnat stejně a dostanete ho pokaždé ve špičkové kvalitě, kouzlo míchání před hostem nahrazuje osobní dokončení každého drinku u speciálního chlazeného stolu. Naším záměrem je, aby si hosté drinky vybírali podle jednoduché chuťové charakteristiky, která je v menu znázorněna slovně a graficky,“ popisuje manažer baru Benedikt Houda, který stojí za vytvořením koktejlové nabídky s tropickou atmosférou v minimalistickém pojetí. Eleganci koktejlů pozdvihují asijské a neznámé suroviny, které u nás jen tak nenajdete. Doporučuje se například koktejl Mango Sticky Rice podávaný v mističce na sake, zdobený sezamem posypanou rýžovou espumou a plátkem manga.

drink
Foto: The Monkey Bar

Ačkoliv je v Monkey Baru dobře v každou denní dobu, nejživější atmosféra ho přece jen ovládne vždy v pátek a v sobotu večer, kdy se o ni na barové zahrádce starají dýdžejové. Patří k nim i Matěj Ruppert ze skupiny Monkey Business, který se zároveň stal ambasadorem nového přírůstku na gastronomické mapě Prahy.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky