kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Promotion » Vinařství Jabloňka

Vinařství Jabloňka

Vinařství Jabloňka

Jsme malé, progresivní vinařství, jehož cílem a posláním je navrátit Černému kopci v pražské Troji jeho krásu a šarm. Obnovujeme pěstování vinné révy tam, kde měla tradici již za vlády Karla IV a nabízíme milovníkům vína možnost ochutnat z naší “boutique” produkce především odrůdy Rýnského ryzlinku.

Lokalita

Svah Černého kopce, na kterém se vinařství Jabloňka rozkládá, je orientován jižně nad řekou Vltavou a pyšní se nádherným výhledem na celou Prahu. Díky jeho břidlicovému podloží se subtropickým charakterem dostává naše réva výjimečně silný́ základ své chuti.

Historie

Historie vinařství Jabloňka sahá do roku 2013, kdy investoři, manželé Vydrovi – Mark Vydra a Lenka Šmídová (OH medailistka v jachtingu), po náročné rekonstrukci zámečku Jabloňka v jeho okolí objevili původní kamenné terasy a vycítili jejich potenciál a výzvu do další práce. Vinné terasy nechali postupně čistit a zpevňovat kamennou opukou a během následujících 10-ti let na ploše přes 1ha vysadili vice než 7500 hlav od tří odrůd bílého vína – Tramín červený, Ryzlink rýnský a Ryzlink červený. V poslední etapě budování vinařství dokončili také budovu vinařství s veškerým technologickým zázemím.

Výroba

Výrobou malého objemu vína se snažíme zajistit vysokou kvalitu  a šetrnost zpracování hroznů v kombinaci s využitím moderních technologií a fotovoltaické energie.

Hrozny jsou česány a přebírány výhradně ručně a poté zpracovány šetrným lisováním na pneumatickém lisu.

Po vylisování a sedimentaci se mošt jemně odkalí a zakvasí čistou kulturou odrůdových kvasinek. Řízená fermentace probíhá v nerezových tancích při teplotě 12 °C přibližně dva týdny. Po prvním stočení leží dále mladé víno půl roku na jemných kalech, následují postupně procesy čiření, filtrace a stáčení do lahví.

Fibonacci

Velkou pýchou našeho vinařství je také vybudování degustačního pavilonu Fibonacci ve spolupráci s portugalským architektem Marco Maio a Radkem Krčilem, majitelem ateliéru Manuall. Tato stavba zvítězila v architektonické soutěži BIG SEE Architecture Grand Prix Award 2023, nyní se také chlubí vítězstvím v soutěži Česká cena za architekturu 2023!

Využíváme ho především pro  řízené degustace návštěvníků vinařství, pro exkurze zákazníků a odběratelů našeho vína  a také na soukromé posezení s přáteli.

Současnost a budoucnost

V nejbližší době dokončíme další etapu zpevňování původních zídek v jihozápadním cípu vinařství, na podzim budeme pokračovat se stavbou schodů a na jaře bude tato stráň osázena dalšími sazenicemi révy. Plánujeme do budoucna nechat část produkce zrát v dřevěných sudech, zvažujeme dokonce I výrobu metodou Champagne…..ambice máme vysoké, oba se s manželem snažíme dělat všechny životní činnosti jak nejlépe dovedeme a tak I naše víno se stále vylepšuje tím, jak kořeny révy prorůstají do hloubi Černé skály a jak se my učíme o vinařství a o symbióze s přírodou.

Pevně doufáme, že Rýňák z Jabloňky bude jednou ikonou pražského vinohradnictví!

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

Fotogalerie: Event NextŽeny a LONGEVITY

Galerie
BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky