kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Architektura & Design » Přední současní umělci na předaukční výstavě

Přední současní umělci na předaukční výstavě

Hamlet Martin Janecký

Současné umění na předaukční výstavě Galerie KODL přináší bohatý výběr aktuálních i nadčasových i výtvarných médií, od malby a objektů až po experimentální techniky a skleněné plastiky. Ty jsou zastoupeny více než bohatě, což odráží rostoucí sběratelský zájem o sklo, jež má v české umělecké historii dlouholetou a významnou tradici.

Globálně uznávaný sklářský sochař Martin Janecký představí hned dvě díla: sousoší Dialog a plastiku Hamlet, obě vytvořená unikátní technikou inside sculpting, při níž tvaruje sklo zevnitř a v jejímž ovládnutí je jedním z nejlepších na světě. Hamlet byl stěžejním dílem výstavy To Be or Not To Be, That is a Question, která proběhla v rámci festivalu Prague Art Week. Kontrast mezi živou tváří a lebkou ztělesňuje filozofické napětí mezi životem a smrtí a odkazuje nejen na Shakespearovu ikonickou hru, ale také na otázku lidské smrtelnosti, která je ústředním tématem umění již od jeho počátků.

Tvorba Ronyho Plesla je na aukci také zastoupena dílem z výše zmíněné výstavy. Elegantní a minimalistická skleněná plastika Geisha čerpá inspiraci z autorova dlouholetého zájmu o japonskou kulturu. Téma transformuje do metaforické. Dílo se tvarově inspiruje ikonickým účesem gejši. V kombinaci s detaily evokujícími části ženského těla pak vzniká dialog mezi tělesností a duchovnem, což dílu dodává hluboký spirituální rozměr. Plastika je vytvořena metodou Vitrum Vivum, jejíž dokonalé ovládnutí autorovi vydobylo uznání na mezinárodní scéně. 

Galerie

Lukáš Novák se v aukci představí skulpturou Lenost, inspirovanou barokními alegoriemi ctností a neřestí Matyáše Bernarda Brauna. Dílo satiricky reflektuje proměnu vnímání a zplošťování morálních hodnot v současné společnosti orientované na výkon a bylo společně s ostatními šesti hlavními hříchy ze série Neřesti prezentováno na letošním Designbloku v Jízdárně pražského hradu.

Mezi další významné objekty patří bronzová plastika Rytíř s drakem Jaroslava Róny. V této soše formálně inspirované tvorbou Henry Moora autor rozvíjí symboliku boje mezi rytířem a drakem jako věčný souboj dobra a zla. Ivana Štenclová přispěje dílem Volná sestava II, kde propojuje různé techniky a materiály, včetně vypalování motivů do překližky.

Zástupci malířského umění nabídnou pestrou škálu stylů a témat. Martin Krajc představí obraz Friends, který je sugestivním propojením filmové estetiky a prvků street artu. Pasta Oner pak ve svém díle Designer Collection reflektuje a zároveň kritizuje proměnu vnímání ženské krásy v digitálním světě. Geometrická abstrakce tvoří klíčovou část aukce, s výraznými díly od umělců, jako jsou Ira Svobodová, Zdeněk Trs, Vladimír Véla a Karel Štědrý.

Aukce má rovněž silný charitativní rozměr. Adam Kašpar věnuje 70 % výtěžku svého obrazu Kamenice na podporu Národního parku České Švýcarsko. Rony Plesl, Pasta Oner a Karel Štědrý částí výnosů podpoří Kongregaci Milosrdných sester svatého Karla Boromejského

Předaukční výstava 92. aukce Galerie KODL proběhne od 28. října do 23. listopadu. Online katalog, virtuální prohlídku a informace o otevírací době naleznete na www.galeriekodl.cz. Tradiční aukce je doplněna možností dražit online, a to prostřednictvím portálu www.artslimit.com. Živé online přihazování startuje stejně jako sálová aukce od 12 hodin 24. listopadu 2024.


Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky