Brick´s Terrace Restaurant & Bar: Zážitek u řeky
Výhled z terasy restaurace Bricks´s na Karlův most, který se odráží na klidné hladině Vltavy, je skutečně jedinečný, a to jak za slunného dne, tak i večer, kdy vše umocní magická síla měsíčního svitu. Restaurace se nachází v prostorách bývalé restaurace Hergertova Cihelna. Pod novým majitelem a vedením navazuje na svou slávu a dobré jméno. Šéfkuchař si zakládá na využití čerstvých surovin a jeho burrata s variací cherry rajčat, stejně tak jako i ravioly z červené řepy, humr, slávky, grilované ryby, kukuřičné kuřátko nebo filet mignon dodávají celkovému zážitku ty správné parametry. K restauraci náleží i Café, které přes den nabízí domácí koláče, limonády a lahodnou kávu. Ve večerních hodinách pro změnu nabízí denní menu z grilu a možnost sledovat sportovní přenosy na velkoplošných obrazovkách. Restaurace nabízí celkem 150 míst k sezení a je tak ideálním místem pro firemní akce a večírky i s využitím nádvoří. Restaurace rovněž připravuje nedělní brunch. Pro nejmenší je připraven útulný dětský koutek.
Brick’s Terrace Restaurant & Bar, Cihelná 2b, Praha
Gilda Pintxos & Tapas bar: Středomoří v srdci Vinohrad
Gilda Pintxos & Tapas bar je místo, kde si můžete pochutnat na skvělých tradičních tapas a španělských jednohubkách. Naleznete zde i široký výběr španělských vín po sklence a na své si přijdou také milovníci ginů nebo točeného piva. V létě zve k příjemnému posezení zahrádka u parku přímo v srdci Vinohrad. Přijďte na snídani, víkendový brunch, pracovní oběd, hudební večer nebo klidnou večeři. Ve španělských barvách můžete mít i soukromou akci, rodinnou oslavu či firemní večírek.
Gilda Pintxos & Tapas bar, Náměstí Jiřího z Poděbrad 1659/10, Praha 3
Hliněná bašta: Cesta za středomořskou kuchyní
Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry udělaly z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. A středomořská kuchyně je již tradičně hlavní doménou letního menu. Letos bude pro horké dny připravená studená polévka gazpacho, která doplní jarní hit v podobě lahodného chřestového krému. Z čerstvého chřestu se připravuje také risotto, jedničkou mezi předkrmy však zůstávají fantastické pečené krevety s chilli a mangem. Milovníci salátů mohou vsadit na čočkový salát s marinovanou okurkou a tuňákem či na salát z čočky Beluga s lososem. Bohatá je také nabídka hlavních pokrmů, v níž nechybí klasické italské evergreeny, jako třeba linguine s mušlemi a bílým vínem, tagliatelle s hovězí svíčkovou, sušenými tomaty a pecorinem či skvostná pasta fregola sarda. Hlavním hitem Hliněné bašty zůstávají samozřejmě mořské ryby a nesmíme zapomenout ani na maso. V obědové nabídce bude zařazena pljeskavica a čevabčiči, naopak spíše na večer je připravena bohatá nabídka steaků z argentinského a amerického hovězího, podávaných s pepřovou či koňakovou omáčkou nebo s pikantní wasabi majonézou.
Hliněná bašta, Újezdská 619, Průhonice
The Monkey Bar: První pražská džungle
The Monkey Bar je předurčen k tomu, abyste zde zažili pravé štěstí. Zde vkročíte do světa prvotřídních spiritů, nasajete nejnovější trendy mixologie a budete se cítit jako doma díky velmi uvolněné atmosféře. Koncept vychází z unikátní práce s prémiovým ginem Monkey 47, ze kterého je vytvořeno hned šest koktejlů originálních chutí. Eleganci koktejlů pozdvihují asijské a neznámé suroviny, které v Česku jen tak neobjevíte. Hosty bar láká také vyladěným designovým interiérem a prostornou zahrádkou se zastřešením a vyhříváním. V kulinářském repertoáru nechybí ani moderní přístupy ke stravování. Menu se denně třikrát proměňuje. Večerní à la carte představuje promyšlené a vizuálně i chuťově atraktivní pokrmy, které lze jíst bez příboru. Tým Monkey Baru je fanouškem společenského stolování a sdílení jedinečných chutí. Otevřeno má po celý den, a tak si lze v této oáze uprostřed města dopřát i snídani, brunch, oběd a na závěr precizní koktejly. Podobně pojatý afterwork koncept v Praze nenaleznete.
The Monkey Bar, Opletalova 21, 110 00, Praha 1
The Mozart Prague: Doušek historie
The Mozart Prague je na tom nejlepším místě v Praze, pár kroků od Karlova mostu. Byl vždy otevřen umění, hudbě a skvělé atmosféře. Mezi jeho unikátní atributy patří úžasné pokoje s výhledem na řeku, romantická nádvoří a množství aktivit, které se zde odehrávají. Za dobrým jídlem odsud nemusíte daleko. Dejte se s týmem The Mozart na gastronomický výlet kolem celého světa. Vstupte do stop dřívějších slavných hostů a vychutnejte si šálek černého čaje tam, kde se před více než 150 lety v Praze podával poprvé. Dopřejte si doušek historie a sousto modernosti v pulzující atmosféře hotelu. Přijďte na drink a zůstaňte zde na jídlo. Připijte si v Champagne Lounge a objevte krásu všech hotelových prostor. Vychutnejte si čerstvá, lehká a pestrá jídla připravená týmem všestranně nadaných šéfkuchařů hotelu. Zažijte skvělou atmosféru tohoto místa. Unikátní prostory hotelu The Mozart – kavárna, restaurace, nádvoří, několik soukromých prostor, kde najdete kapacitu pro pět až sto osob, a prezidentské apartmá s plochou 350 m2 – vám mohou posloužit jako exkluzivní a jedinečné místo pro schůzky, rodinné oslavy, svatby nebo jen setkání s přáteli. The Mozart Prague je pro vás tím pravým místem.
The Mozart Prague, Karoliny Světlé 34, Praha 1
Sensa Fine Food Bistro: Chutě z celého světa
Bistro Sensa otevřelo své dveře teprve na přelomu roku, ale už teď se hosté vrací za vyhlášenou grilovanou chobotnicí, indonéským salátem nebo jarními závitky. Atmosféra podniku jen několik metrů od náměstí Republiky v průběhu dne přirozeně graduje. Během poledne je klidná a perfektně se hodí pro ničím nerušený byznys oběd. Polední menu se každý den mění a podnik ho sdílí na svém Instagramu. S přicházejícím večerem se začne zrychlovat hudební podkres i tempo v kuchyni vedené Zdeňkem Křížkem, vyhlášeným odborníkem na asijskou kuchyni, který dlouhodobě pracoval pro síť hotelů Mandarin Oriental. Jeho způsob servírování jídel vybízí hosty ke sdílení, proto se stala Sensa oblíbeným místem pro romantické večeře i malé oslavy v přátelském kruhu. Díky spojení několika světových kuchyní najdete v lístku mnoho jídel bez masa, lepku nebo laktózy. Můžete si je vychutnat v loungi restaurace, v bistro části s výhledem do otevřené kuchyně nebo na letní zahrádce ve vnitrobloku. Ta v úterý a ve čtvrtek večer pulzuje živou hudbou. O vinotéku pečuje sám manažer podniku Jan Číhal. Tvoří ji výběr běžně nedostupných vín od českých vinařů a ikonické lahve ze zahraniční produkce. Ať si vyberete jakoukoli, dostanete na konci večera možnost zanechat na místě vzkaz v lahvi. O co přesně jde? Nechte se překvapit!
Sensa Fine Food Bistro, Senovážná 8, Praha 1