The Artisan: Nápaditá česká kuchyně s příběhem
Restaurace The Artisan v pražském hotelu Marriott V Celnici je proslulá otevřenou kuchyní a interaktivním servisem. Od obsluhy a kuchařů se dozvíte o jednotlivých pokrmech i ty sebemenší detaily. The Artisan používá výhradně suroviny od pečlivě vybraných farmářů z okruhu do 200 kilometrů od Prahy, sezonnost a čerstvost surovin jsou důležitou součástí příběhu udržitelnosti této vyhledávané pražské restaurace. Místní šéfkuchař David Rejhon prosazuje tzv. zero-waste koncept. Ten je postavený na pravidelné fermentaci, nakládání, zavařování či sušení. Restaurace má také vlastní zahrádku a vnitřní kultivátor, kde kuchaři pěstují bylinky, jedlé květy a výhonky. Do budoucna je v plánu rovněž vlastní skleník a kompostér. Pokud tedy chcete pozvat své obchodní partnery, přátele nebo rodinu do nové, neotřelé restaurace s moderní českou kuchyní, The Artisan je to pravé místo. Během všedního dne můžete zajít na vybrané pokrmy z polední nabídky Business Lunch, ta každý týden přináší zcela nové menu a podává se vždy od 12 do 15 hodin. Nové večerní menu se servíruje od pondělí do soboty od 18 do 23 hodin. Z hlavních chodů se můžete těšit mimo jiné na jesetera s kedlubnou a kaviárem z Rieslingu či artisanskou svíčkovou s karlovarským knedlíkem.
V Celnici 1028/8, Praha 1
Bastion Prague Restaurant: Zážitek s jedinečným výhledem
Originalita prostředí v Bastion Prague Restaurant s úchvatným a jedinečným výhledem na protější siluetu Vyšehradu, Petřínskou rozhlednu a desítky historických budov, kostelů a jiných kulturních památek nabízí hostům trochu jiný gastronomický zážitek než návštěva klasické restaurace. O vaše chutě se postará tým prvotřídních kuchařů, kteří sestavují sezonní menu z české i mezinárodní kuchyně, úžasných salátů, domácích těstovin a v neposlední řadě denní nabídkou čerstvých ryb. Ve vinném lístku najdete rozsáhlý výběr ze sta druhů vín a šampaňských, které pocházejí jak ze zahraničních, tak i tuzemských renomovaných vinařství. Na baru nabízí pestrou škálu vybraného alkoholu a premiérových drinků jako rumů, whiskey, cognacu a ovocných likérů či destilátů. O vaši spokojenost se stará vyškolený personál včetně profesionálního sommeliera a baristy. Historický bastion (výstupek v opevnění), po němž nese restaurant jméno, vznikl při budování jižní historické části Nového Města pražského v polovině 14. století. Bastion Prague Restaurant je ideálním místem i pro firemní klientelu s možností pořádání večírků, prezentací, tiskových konferencí a pracovních setkání. Velkou zahradu lze využít na pořádání svateb, rautů, módních přehlídek a dalších společenských akcí.
Horská 1751/4, Praha 2
Hotel Paris Prague: Day&night s nádechem secese
Samotné historické centrum Prahy ukrývá stylové místo pro setkávání, spojující jedinečné secesní prostředí s moderní gastronomií. Tony´s Café & Bar s konceptem day&night představuje stylový meeting point, kde si můžete vychutnat ranní kávu, vést obchodní jednání, zajít na oběd či večeři nebo vyzkoušet jeden z koktejlů inspirovaných tradicí světových metropolí a odkazem na 30. léta minulého století. Genius loci je doplněn gastronomickým zážitkem, pod kterým je podepsán šéfkuchař Karel Hynek, který sbíral zkušenosti mimo jiné v akademii Alaina Ducasse, ale také chystal pohoštění pro japonského císaře Hirohita nebo pro 14. dalajlámu. Nechte se okouzlit Art Nouveau atmosférou, obohacenou o všudypřítomná umělecká díla, která můžete obdivovat například nad sklenkou kvalitního francouzského vína. Večery od středy do soboty doplňuje živý klavírní doprovod, vždy od 19 hodin.
U Obecního domu 1, Praha 1
The Monkey Bar: Svátky v džungli v centru Prahy
Což takhle oslavit letos Vánoce zcela netradičně, uvolněně a v pohodě. The Monkey Bar vás pohostí nejen na Štědrý večer, ale také vás přivítá k obědu a večeři po oba vánoční svátky. The Monkey Bar je oáza pohody v městské džungli a spojuje prvotřídní gastronomii, luxusní koktejly a moderní klasiku se společenským stolováním. Šéfkuchař Nenad Jovanović vás doprovodí na kulinářské cestě se čtyřmi chody na sedmi talířích a manažer baru Benedikt Houda vás zasvětí do párování vín završeného signature koktejlem. Silvestrovskou party dokonale popisují tři slova Dine. Drink. Dance. Hrát bude DJ Kewu, nominovaný na cenu Esquire Man, a o překvapení se postará soubor Kiki House of Velvet. K (ne)zodpovědnému pití napomůže Monkey Bites Menu, panáky na zapití hříchů roku 2022 od podniku i půlnoční raut. A po půlnoci přijde ta pravá after party.
Opletalova 21, Praha 1
Sensa Fine Food Bistro: Chutě z celého světa
Bistro Sensa otevřelo své dveře teprve na přelomu roku, ale už teď se hosté vrací za vyhlášenou grilovanou chobotnicí, indonéským salátem nebo jarními závitky. Atmosféra podniku jen několik metrů od náměstí Republiky v průběhu dne přirozeně graduje. Během poledne je klidná a perfektně se hodí pro ničím nerušený byznys oběd. Polední menu se každý den mění a podnik ho sdílí na svém Instagramu. S přicházejícím večerem se začne zrychlovat hudební podkres i tempo v kuchyni vedené Zdeňkem Křížkem, vyhlášeným odborníkem na asijskou kuchyni, který dlouhodobě pracoval pro síť hotelů Mandarin Oriental. Jeho způsob servírování jídel vybízí hosty ke sdílení, proto se stala Sensa oblíbeným místem pro romantické večeře i malé oslavy v přátelském kruhu. Díky spojení několika světových kuchyní najdete v lístku mnoho jídel bez masa, lepku nebo laktózy. Můžete si je vychutnat v lounge restaurace, v bistro části s výhledem do otevřené kuchyně nebo na letní zahrádce ve vnitrobloku. Ta v úterý a ve čtvrtek večer pulzuje živou hudbou. O vinotéku pečuje sám manažer podniku Jan Číhal. Tvoří ji výběr běžně nedostupných vín od českých vinařů a ikonické lahve ze zahraniční produkce. Ať si vyberete jakoukoli, dostanete na konci večera možnost zanechat na místě vzkaz v lahvi. O co přesně jde? Nechte se překvapit!
Senovážná 8, Praha 1
Terasa U Prince: Skvostné cukroví pro vánoční pohodu
Cukroví patří k Vánocům stejně jako kapr nebo stromeček. Kdo by nemiloval linecké, kokosky, vanilkové rohlíčky nebo vosí hnízda. Cukroví je delikatesa celého adventu. I když je člověk časově vytížený či není zručný v kuchyni, nemusí si odpírat tento sladký symbol Vánoc. Neuvěřitelně skvostné kousky najdete v ikonickém domě U Prince na Staroměstském náměstí. Právě zde je možné cukroví vyzvednou od 1. až do 23. prosince. V nabídce jsou klasické kousky, které se prodávají po jednom kilogramu. Nechybí ani griliášové tyčky, pistáciové kuličky či čokoládové kuličky. Všechno cukroví připravuje šéfcukrář Vojta Řehák z těch nejkvalitnějších surovin a díky jeho umu jsou jednotlivé kousky detailně propracované. V nabídce je také domácí máslová vánočka, která se rozplývá na jazyku. Milovníci domácího vaječného koňaku jistě zvolí vyhlášený, tajemně báječný Black Angel’s Vaječňák.
Staroměstské náměstí 29, Praha 1