kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » Core by Clare Smyth exceluje na londýnské gourmet scéně

Core by Clare Smyth exceluje na londýnské gourmet scéně

Bez pochyby jedna z nejvíce očekávaných restaurací britské metropole otevřela v okouzlující čtvrti Nothing Hill, která je esencí fotogenické strany Londýna. Sólo debut michelinské šéfkuchařky Clare Smyth nese příznačné jméno Core – nečekejte tedy banální klouzání po povrchu, ale přímou konfrontaci s podstatou fine diningu.

Clare Smyth si vydobyla svou pozici po boku proslulého a nekompromisního Gordona Ramsayho, v jehož restauraci se nejprve vypracovala na pozici šéfkuchaře, aby se posléze stala rovnou partnerem ve vedení. Od roku 2007 během svého osmiletého působení svým kulinářským umem přesvědčila natolik, že jako jediná žena ve Velké Británii získala 3 michelinské hvězdy.

Dvě degustační menu

Clare Smyth pochází ze Severního Irska, jejím domovem byla dlouho farma v hrabství Antrim, s tím se pojí i myšlenka Core – pracují zde výhradně s tou nejlepší zeleninou z rukou britských farmářů. Za prosklenou stěnou můžete pozorovat gastronomické divadlo v kuchyni. Za výběr máte ze dvou degustačních menu, sedmichodové a menší pětichodové si můžete vychutnat za cenu těsně pod 100 liber. Tříchodovou à la carte večeři, stejně jako degustační menu doplňuje sled tří amouse bouche a dvou sladkých teček petit fours. Vinná karta nabízí bohatý arzenál o 400 lahvích.

Hřebenatky jsou ozdobou menu

V Core věnují i speciální pozornost detailům, jako jsou talíře. Inventář je pečlivě vybírán tak, aby korespondoval s pokrmy, ale i celkovým elegantním laděním restaurace. Atmosféra je však příjemně uvolněná, škrobenost zde nemá místo. Ostatně jak sami proklamují – jejich cílem je bořit hranice. Působivá a precizně dotažená prezentace jednotlivých chodů to jen potvrzuje. Delikátní maso najemno pomleté hřebenatky ze skotského ostrova Mull podávané na mušli je skvělou kombinací mořské slanosti a bylinné svěžesti, kterou ukotvuje lehký zauzený tón. Impozantním dílem je pak dezert spojující hrušku, mátu a verbenu ve dvou strukturách – meringue a sorbetu.

Rezervace se značným předstihem je tedy nezbytností.

Autor: Adéla Rusňáková

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky