Paulus v Olomouci
Jméno Romana Pauluse je tak neodmyslitelně spjato s michelinským úspěchem pražského Alcronu, že se zdá téměř neuvěřitelné, že aktuálně vaří v Olomouci. Tamní podnik Lobster Family Restaurant spolupracuje s Paulusem už několik let, nyní se ale prestižní šéfkuchař stal pevnou součástí moravského týmu a přidal se k němu na pozici šéfkuchaře. Jeho puristický rukopis si můžete maximálně užít během pravidelných tematických degustačních večerů, které Paulus v Lobsteru pořádá. Fine dining ovšem není jediným polem, na které se Roman Paulus v Olomouci vydal. Pracuje tady rovněž na konceptu nového bistra v atriu Envelopa Office Center.
Thajsko v sedmi dějstvích
Populární asijský podnik Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích představil degustační menu o sedmi chodech. Kulinářská cesta Thajskem začíná pokrmem Sapparot Nam Prik Pao z ananasu, praženého kokosu s chilli marmeládou, šalotky, kešu oříšků a koriandru. Velmi intenzivní první předkrm je následován plněnými knedlíčky Dim Sum Kanom Jeeb s krevetami a hovězím masem, silnou sójovou omáčkou a kaviárem tobiko. Krevety vévodí také dalšímu chodu, tradiční polévce Tom Yum Nam Prik Pao. Hvězdou degustace je tataki z hovězí svíčkové s pěti druhy koření, kterému ovšem zdatně konkurují pět hodin pečená hovězí žebra s mladou kokosovou vodou a mlékem, ústřičnou omáčkou, kardamomem, citronovou trávou a thajskými bylinkami.
Pepř života
Česká značka .pepper..field, která se stala evropskou jedničkou s fair trade kampotským pepřem, už se svými krásnými vánočními dárky potěšila nejednu domácnost. Kombinace autentického příběhu, skvělé chuti, gravírování vzkazů na míru a luxusního udržitelného balení okouzlilo i české ministerstvo zahraničních věcí, které jejich vánoční dárky věnovalo za Českou republiku všem velvyslancům. Letos do vánočních dárků .pepper..field zařadil i pepřové pivo, pepřové sušené maso či sady s lyofilizovaným kampotským pepřem, který získal nejvyšší gastronomické ocenění na světě GOLDEN FORK. Pokud hledáte společensky odpovědný dárek, navíc zabalený do luxusních dárkových sad z českého skla a dřeva, .pepper..field je tou správnou volbou. Na krabičku si můžete nechat vygravírovat třeba jméno obdarovaného.
Nejlepší humr v Praze
Bauer Hotel Group má ve svém portfoliu kromě jiného vyhlášenou a nejvýše položenou restauraci na Staroměstském náměstí. Terasa U Prince je tuzemská srdcovka. Výhled je dechberoucí a velkou výhodou Terasy U Prince je, že je celoroční. Nikdy kvůli počasí nezavírá. Kromě polohy se tento skvost pyšní nejlepšími humry v Praze. Kdo chce zažít nepopsatelnou chuť, musí humrové hody zažít osobně. Korýši žijící samostatně ve skrýších pod kameny nejsou
ovlivněni žádnými vedlejšími aspekty.
Netradičně tradiční
Oblíbené asijské fusion bistro Závitkárna na Letné zahrnuje do svého stálého menu nově i kapří závitek. Srdce
závitku s kaprem z Kalendovy Chabrybárny tvoří kapří filety nakládané v nálevu z citronové trávy, limetových listů a skořice, které jsou následně smažené v tempuře. Doplňuje je mango, pažitka, korejský okurkový salát, listy bazalky a kim-chi majonéza. Trendy bistro snoubí i v interiéru západní a východní kulturu, a vytváří tak inspirativní zelený prostor, který hostům umožňuje pohodlně sledovat proces samotné přípravy pokrmů.