0,75, pro přátele Sedmička
Jak se říká, 0,75 l je optimální porce vína pro dva na jeden příjemný večer – pokud jeden z nich nepije. Pokud pijou oba, adekvátní zázemí najdou v novém letenském designovém winebaru 0,75. Vinný list podniku mapuje italskou, francouzskou, německou, rakouskou a španělskou produkci, největší důraz ale klade na česká vína. Z práce lokálních vinařů v Sedmičce ochutnáte třeba vína od Nestarce, Nepraše nebo Jaroslava Osičky. Selekci skvěle doplňují delikátní sýry a výběrové uzeniny.
Da Pietro Grill
Plzeňská pizzerie Da Pietro se stala synonymem pro nejlepší neapolskou pizzu v České republice. Její majitel Petr Soukal si na ni vozí čerstvé suroviny přímo z Itálie a připravuje ji nekompromisně poctivě podle tradiční receptury. V červenci se rozhodl značku Da Pietro rozšířit z pece na gril a hned vedle pizzerie otevřel Da Pietro Grill. Nový openkitchen koncept, kde se griluje na ohni, se soustředí na neapolský streetfood, burgery a pečivě vybraná naturální vína. Soukalovy burgery jsou podobně propracované jako jeho pizzy, vyzkoušejte třeba kreaci jménem Benvenuti in Italy, kterou tvoří bramborová houska, maso z grilu na dřevěné uhlí, bazalková majonéza, rajčatové chutney, fondue z provolone a parmazánu a pancettový chips.
Japonsko ve skle
Roku znamená v japonštině šest, a právě tolik je základních surovin, které ginu tohoto jména propůjčily jeho charakteristickou bohatou a jemnou chuť. V jejích tónech objevíte něžnou sakuru, energizující čajové lístky Sencha a Gyokuro, pepř Sansho a lahodný citrus Yuzu. Kromě těchto ikonických japonských surovin utváří chuťový profil ginu Roku i tradiční jalovec s decentním dotekem koriandru. Nejlépe si ho vychutnáte samotný a na ledu.