kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » Gourmet News: Automat Matuška, Mr G’s Asian a Invitaly

Gourmet News: Automat Matuška, Mr G’s Asian a Invitaly

pivo
Foto: Matuška
Co je nového v oblasti gastronomie?

Automat Matuška

pivo
Foto: Matuška

Loňský podzim sliboval mnoho nových podniků, ale ty si zjevně dávají na čas. V prvním listopadovém týdnu však otevřela dlouho očekávaná restaurace Pivovaru Matuška na rohu Bubenečské a Dejvické ulice. Název neklame, moderní podnik připomíná klasické automaty, funguje formou samoobsluhy a nabídka je vypsaná na černých pohyblivých tabulích nad výdejním pultem. Nemění se tak rychle jako příjezdy a odjezdy vlaků na nedalekém nádraží, efektní to ale rozhodně je. Se skvělým pivem z minipivovaru Matuška hosté počítají samo sebou, ale dost možná je překvapí nabídka hospodských jídel, která jsou o několik stupňů výš nad očekáváním. Guláš, trhané maso, bůček, sekaná, ale i promyšlená vegetariánská jídla doplňuje vlastním pečivem. Nad očekáváním ale pro mnohé budou i zdejší ceny.

Dejvická 4, Praha 6

Mr G’s Asian 

jídlo
Foto: Mr G’s Asian 

S novým podnikem zaměřeným překvapivě na asijskou kuchyni přišel i Riccardo Lucque, jehož jméno je nesmazatelně spojené s Itálií a restauracemi Aromi, La Finestra in Cucina a dalšími podniky skupiny La Collezione. Tentokrát vložil svou důvěru do šéfkuchaře Grega Haynese, který dva roky vařil právě v Aromi. Mr. Greg neboli G postavil menu na výrazných chutích, rybách a mořských plodech, ale v nabídce nechybí ani bůček, kuře a tofu. To vše doplňují italská vína a míchané nápoje. Prověřit, jestli sázkou na Asii nesáhl slavný italský šéfkuchař vedle, můžete od úterý do pátku během obědů, kdy se podává zvýhodněné menu. Vyzkoušet můžete i sobotní brunch nebo vyrazte na večeři ve více lidech, protože jídla se tu podávají v porcích vhodných ke sdílení.

Ondříčkova 17, Praha 3

Invitaly

jídlo
Foto: Invitaly

Moderní italská gastronomie se nezadržitelně valí do Prahy. Na místě, kde bývala trattoria Aldente, je teď o mnoho sofistikovanější Invitaly. Kuchyni velí mladý nadějný šéfkuchař Giulio Ciuti, který reprezentuje Itálii na světových kuchařských soutěžích, a trochu té světové kuchyně se rozhodl předvést i tady. V kuchyni mu sekunduje spolužák Daniel Mitroi a i na place zní italština. Nečekejte ale amatricianu a carbonaru podávanou s hudebním podkresem Ricchi e poveri. Menu je postaveno na prémiových surovinách, z nichž některé dokážou opravdu překvapit. Vyzkoušejte carpacio z pruského hovězího – masa skotu chovaného na severu Polska, které je výrazně mramorované a blíží se slavnému wagyu. Skvělý je i smažený artyčok s omáčkou z pecorina nebo silné cacciuco z ryb a mořských plodů.

Vězeňská 4, Praha 1

Autor: Klára Donathová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky