kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » Gourmet News: Kam vyrazit za dobrým jídlem a pitím

Gourmet News: Kam vyrazit za dobrým jídlem a pitím

jídlo
Foto: Sensa
Jaké novinky se udály na gourmet scéně?

Sensa

Na dohled od České národní banky vznikl nový hotel spadající do sítě Orea Hotels and Resorts a současně s ním i přilehlá restaurace, která patří do stejné vlastnické struktury. Sensa Fine Food Bistro ale nemíří na hotelové hosty. Široce rozkročená nabídka mezinárodní kuchyně s důrazem na asijské chutě má potenciál oslovit osazenstvo okolních prestižních kanceláří zejména díky příjemně naceněným obědům, které se od běžné nabídky okolních podniků diametrálně liší. Promyšlený velkorysý interiér, za nímž stojí studio ZOAA, zase snadno naláká páry na romantickou večeři nebo vícečetné skupiny k oslavám. Nabídka se zatím úplně nevyhranila. Asie v ní sice hraje prim, v menu však najdete i zřetelné italské prvky nebo třeba ceviche či churros. Šéfkuchař Zdeněk Křížek sbíral pracovní zkušenosti po celém světě od Londýna po Hongkong. Nebojí se experimentovat s chutěmi různých kontinentů, kombinovat zdánlivě nesourodé suroviny a rozhodně nejede na trendy vlně lokálnosti.

(Senovážná 8, Praha 1, sensabistro.com)

U Kalendů

Krátce před Vánoci oficiálně zahájila provoz restaurace s pekárnou U Kalendů, spadající pod křídla Ambiente. Hospoda pojmenovaná po slavném rodu podskalských vorařů kompletně změnila tvář a ti, kteří tam byli desetiletí zvyklí chodit na pivo a dršťkovou polévku, svůj oblíbený podnik asi nepoznají. Na druhou stranu dobře ošetřené pivo a dršťky, i když tentokrát spíše na italský způsob, si tam mohou dát znovu. Kuchyni velí zkušený šéfkuchař Jan Všetečka, který vařil v týmu Andrey Accordiho v pražském hotelu Four Seasons a následně v řadě špičkových světových restaurací. V pekárně mu sekunduje Sláva Grigoryk, rovněž dobře známý z předchozích angažmá v rámci Ambiente. Koupit tu můžete skvělý kváskový chléb, italskou focacciu, která vám spolehlivě promastí i několik papírových pytlíků, croissanty i několik druhů dánského pečiva.

Foto: U Kalendů

(Rašínovo nábřeží 383/58, Praha 2, ukalendu.ambi.cz)

Lot of Wine

Z Podskalí na Staré Město se přemístili manželé Svetlana a Peter Červenkovi, kteří dlouhé roky provozovali populární restauraci Oliva. Na jejím místě je dnes neméně populární Vallmo. Šéfkuchařka Svetlana musela zapomenout na náročné úpravy jídel, protože vinný bar, který nyní Červenkovi provozují, nedisponuje kuchyní. Její um ale neleží ladem. K široké nabídce francouzských vín, která v Ungeltu denně s výjimkou neděle osobně servírují, připravuje originální občerstvení, které nese její nezaměnitelný rukopis. Inspirovala se ve španělských tapas barech a k vínům připravuje křupavé krekry s francouzskými lahůdkami. Nabídka se průběžně mění, takže pokaždé můžete ochutnat něco nového. Rozhodně ale nevynechejte broskve s ovčím sýrem, olivou a ančovičkami.

Foto: Lot of Wine

(Týn 640, Praha 1, lotofwine.cz)

Autor: Klára Donathová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky