kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » Gourmet News: Kde se dobře najíte a napijete?

Gourmet News: Kde se dobře najíte a napijete?

restaurace
Foto: No. 211 Café & Wine
Jaké novinky se udály na gourmet scéně?

Šodó

Očekáváná novinka letošního roku v posledním lednovém týdnu konečně otevřela v Dejvicích. Za projektem Šodó, opravdu malého bistra, možná spíš kavárny s výjimečně dobrým jídlem, stojí Gábina a Petr Ogurčákovi, kteří úspěšně provozují kavárnu Etapa v Karlíně, a Zuzka a Jan Valentovi, známí jako Taste of Prague, kteří roky seznamovali zahraniční turisty s tím nejlepším z české gastronomie. S chytrým využitím prostoru jim pomohla designérka Adéla Lipár Kudrnová. Vznikl tak krásný útulný podnik, který od otevření praská ve švech, a přesto stojí za to počkat, než se uvolní místo. Odměnou za čekání budou nápadité snídaně z lokálních produktů a menší zeleninová jídla, která spolu s domácím koláčkem spolehlivě nahradí oběd. A samozřejmě buchtičky se šodó. K tomu výběrová káva, promyšlený výběr vín a tři sofistikované alkoholické drinky. A pokud nebudete chtít čekat na místo uvnitř, můžete posedět na k tomu uzpůsobeném širokém venkovním parapetu.

Šodó
Foto: Šodó

Wuchterlova 1, Praha 6

Na břehu Rhôny – Brno

Rhôna začátkem února dotekla až do Brna. Známá pražská síť vinoték má nově zastoupení v moravské metropoli, a ne ledasjaké. Brněnská provozovna je největší z dosavadních wine barů provozovaných pod názvem Na břehu Rhôny. Vede ji úspěšný gastropodnikatel Janko Martinkovič, bývalý majitel slavné restaurace Koishi zaměřené na japonskou kuchyni. V kuchyni mu sekunduje šéfkuchař Jakub Zatloukal Škaroupka, známý mimo jiné z Atelier Bar & Bistro, kde si získal sympatie milovníků zdánlivě jednoduchého, ale promyšleného a skvěle ochuceného jídla. V novém působišti už začal připravovat šnečí ragú, brambory se sýrovou pěnou nebo morkovou kost, takže si bez obav můžete dát více než jednu skleničku. Brněnská Rhôna se rozlévá i mimo své geografické vymezení, nabízí vína z celé Francie, zejména z menších rodinných vinařství, z nichž některá jinde v Česku neochutnáte.

Na břehu Rhôny
Foto: Na břehu Rhôny

Jakubské náměstí 2, Brno

No. 211 Café & Wine

Nová kavárna přibyla i v pražském podhradí, a tak při jarní procházce nebudete muset dlouho přemýšlet, kde se občerstvit. Najdete ji ve Valkounském domě s výrazně zdobenou fasádou. Jeho majitelem byl Jan Blažej Santini-Aichel, který jej také podle svého vkusu přestavěl. Ale nebyla to přestavba poslední. Nyní je v domě luxusní butikový hotel se zachovanými historickými prvky a kavárna je jeho součástí. Přesto rozhodně není pastí na turisty a mile vás překvapí dostupnými cenami, kvalitou i příjemnou obsluhou. Základem nabídky je výběrová káva, naturální vína, domácí buchty a koláče, celodenní snídaně i malá jídla. Vše se připravuje na místě čerstvé, včetně mléčného chleba, na kterém se pak servírují vejce Benedikt. Posnídat tu můžete i omeletu, ovesnou kaši nebo tvarohové lívance s borůvkami. K večeru se kavárna promění ve vinný bar s překvapivě promyšlenou nabídkou vín. Vlastně ne až tak překvapivou, když zjistíte, že za podnikem stojí Jakub Franke, zkušený sommelier, kterého jste mohli vídat mimo jiné v restauraci Dian nebo ve vinném baru Autentista.

Nerudova 211, Praha 1

Autor: Klára Donathová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky