Supernova Bakehouse
Řemeslné pekárny v Praze přibývají jako houby po dešti a najdete je pomalu už v každé čtvrti. Holešovice nejsou výjimkou, ale od konce srpna jsou bohatší o další pekařskou hvězdu. Supernova Bakehouse neskrývá inspiraci slavnou newyorskou pekárnou Supermoon Bakehouse, která klade důraz nejen na vysokou kvalitu pečiva, ale i na designové krabičky. Pražský sortiment je zatím o něco užší, ale krabičky jsou neméně krásné. Krásný je i jednoduchý interiér, ve kterém si bude připadat skoro jako v New Yorku. Vyzkoušejte pistáciový croissant plný sametového krému, máslový croissant, který je z padesáti procent hmotnosti tvořený máslem, nebo cruffin – něco mezi muffinem a croissantem – plněný různými krémy a obalený v cukru. Na podzimní splíny je to ideální lék
Na Zátorách 1, Praha 7-Holešovice
Silq
V budově PPF Gate nedaleko pražského Vítězného náměstí se otevřela restaurace Silq, jejíž název napovídá, že se zaměřuje na kuchyni zemí hedvábné stezky vedoucí z Číny přes střední Asii až do Středomoří. Široce rozkročená nabídka podniku se zaměřuje na exotičtější část cesty, a tak v menu najdete jídla z Japonska, Vietnamu, Indonésie, Singapuru, ale i Maroka či Libanonu. V jednoduchém čistém interiéru můžete ochutnat i knedlíčky dim sum, špízy yakitori, ramen nebo kokosovou laksu. Restaurace je otevřená pouze v době obědů, a míří zejména na zaměstnance kancelářské budovy, ve které se nachází. Nabídka je ale natolik zajímavá a výjimečná, že byste ji neměli nechat bez povšimnutí.
Evropská 2690/17, Praha 6
Pohárek Pavlov
Při cestách na jižní Moravu není těžké narazit na dobré víno, ale s jídlem a kávou to může být pořád docela potíž. V poslední době v okolí vinných sklepů vznikají trendy podniky, které myslí i na zmlsanější hosty a snaží se je pohostit stylově. Jedním z nich je i čerstvě otevřený Pohárek Pavlov v nově vybudovaném stavení, které se rozkládá nad dvěma až tři sta let starými sklepy. Nepřekvapivě tu najdete opravdu širokou nabídku lokálních vín, ale k nim také kávu z výjimečné brněnské kavárny a pražírny Industra, čerstvě upečené sladkosti včetně netradiční povidlové bábovky, ale i klasických buchet. Na výběr je také z malých jídel, která se k vínu skvěle hodí, ale nenudí. K chuti přijde domácí pařížský salát s čerstvou houskou nebo si před podnikem můžete opéct špekáček. Nový podnik menu teprve ladí, ale při podzimních toulkách po Moravě se v něm zastavte.
Česká 47, Pavlov