Molo Restaurant
Přímo na břehu lipenské přehrady vyrostl luxusní apartmánový developerský projekt, který vedle možnosti investice a odpočinku nabízí i možnost se skvěle najíst. Součástí projektu je několik gastronomických provozů, ale tím vlajkovým je Molo Restaurant. Přímo od stolu mohou hosté pozorovat poklidnou hladinu Lipna a při tom si vychutnávat degustační nebo à la carte menu připravené týmem šéfkuchaře Davida Šaška, kterého mnozí budou pamatovat jako šéfkuchaře malostranské restaurace Coda v hotelu Aria. Při vaření se David Šašek dlouhodobě spoléhá na farmářské a lokální produkty, takže v nabídce Molo Restaurantu nechybí sladkovodní ryby, jihočeská kulajda nebo třeba jelení hřbet uzrálý v jalovcové soli s brusinkovým gelem, ostružinami, svatojánskými ořechy a máslovou brioškou. Ceny jídel jsou poměrně ambiciózní a bude zajímavé sledovat, jestli výjimečné místo a známý šéfkuchař přilákají dostatek hostů.
Lipno nad Vltavou č. p. 517
Di Nuovo
Do populární mimopražské restaurace Zas a Znova si už hosté navykli jezdit na víkendové obědy i speciální akce. Konec konců, z Prahy je to kousek a atmosféra podniku je opravdu příjemná. Proto její provozovatelé přicházejí s novou restaurací nedaleko té původní. Tentokrát je zaměřená na domáckou italskou kuchyni a její název znamená znovu. Znovu se tedy vypravte na krátký výlet za hranice hlavního města na uvolněný rodinný oběd nebo večeři. Čekají vás stálice italské gastronomie jako spaghetti alla carbonara, linguine ai frutti di mare, nechybí tři druhy pizzy ani odlehčená klasika v podobě filetu z mořského vlka na rajčatech s kapary, olivami a bílým vínem.
Budějovická 1500, Horní Jirčany, Jesenice
Supernova Bakehouse
Řemeslné pekárny v Praze přibývají jako houby po dešti a najdete je pomalu už v každé čtvrti. Holešovice nejsou výjimkou, ale od konce srpna jsou bohatší o další pekařskou hvězdu. Supernova Bakehouse neskrývá inspiraci slavnou newyorskou pekárnou Supermoon Bakehouse, která klade důraz nejen na vysokou kvalitu pečiva, ale i na designové krabičky. Pražský sortiment je zatím o něco užší, ale krabičky jsou neméně krásné. Krásný je i jednoduchý interiér, ve kterém si budete připadat skoro jako v New Yorku. Vyzkoušejte pistáciový croissant plný sametového krému, máslový croissant, který je z padesáti procent hmotnosti tvořený máslem, nebo cruffin – něco mezi muffinem a croissantem – plněný různými krémy a obalený v cukru. Na podzimní splíny je to ideální lék.
Na Zátorách 1, Praha 7-Holešovice