Už v loňském roce se plošina Dinner in the Sky přestěhovala přímo do srdce historické Prahy na pražskou náplavku. Také letos se bude startovat z Dvořákova nábřeží, a právě tato nádherná lokace umocní celý zážitek. Co se naopak mění, je postava šéfkuchaře, neboť letošní nebeské menu dostal na starost hvězdný Pavel Býček, který působil například v michelinském Alcronu a nyní má v Holešovicích vlastní restauraci The Eatery.
Další novinky se týkají koncepce obědů, kde bude po vzoru prémiové večeře zařazen také prémiový oběd, během něhož se k pokrmům podávají špičková vína a šampaňské. Největším zážitkem je již tradičně večeře při západu slunce, která je také nejdražší – hosté za ní zaplatí 5850 korun. Naopak oběd v oblacích vychází na 2490 korun.
Začíná se jako vždy na začátku září, první prodloužený víkend v oblacích proběhne od 1. do 4. září, druhý termín je 8. až 11. září. Jak vlastně večeře či oběd v oblacích probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd, nebo o jeden chod bohatší večeři.
Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem Večeře v oblacích je stejně jako minulý rok společnost JIP Potraviny – dodavatel pro gastronomii a širokou veřejnost.