Máte-li v plánu naladit se během nadcházejícího adventního víkendu v ulicích Starého Města na vánoční atmosféru, zamiřte z Karlova mostu po Smetanově nábřeží do Atelieru Kalina. Šéfkuchař Petr Hajný si připravil čtyřchodové zážitkové menu vystavěné na lanýžích.
Pro začátek vaše prokřehlé prsty zahřeje a chuťové pohárky pohladí lanýžové bio vejce s bramborovým krémem, kterému vytváří vynikající doprovod omáčka Albufera, jejíž součástí jsou mimo jiné foie gras. Skvělým pokračováním je risotto „Vialone Nano“ s plátky jemného telecího karé. A jelikož k víkendovým obědům patří kuře, na vrcholu slavnostního menu se skví farmářské kuře zahalené do omáčky Blanquette podávané originálně s černým kořenem. Finiš patří černému lanýži s aromatickým krémovým králem francouzských sýrů, Brie de Meaux AOC.
Lanýžové menu si můžete v Atelieru Kalina vychutnat pouze do konce druhého adventního víkendu.
Autor: Adéla Rusňáková