Restaurace The Artisan je proslulá svou otevřenou kuchyní a také pro svůj interaktivní servis, od obsluhy a kuchařů se tak dozvíte o jednotlivých pokrmech i sebemenší detaily. The Artisan používá výhradně suroviny od pečlivě vybraných farmářů z okruhu cca 200 kilometrů od Prahy, sezónnost a čerstvost surovin jsou totiž důležitou součástí příběhu udržitelnosti této vyhledávané pražské restaurace.
Místní šéfkuchař, David Rejhon, prosazuje tzv. zero-waste koncept. Ten je postavený na pravidelné fermentaci, nakládání, zavařování či sušení, restaurace má ale i vlastní zahrádku a vnitřní kultivátor, kde kuchaři pěstují bylinky, jedlé květy a výhonky. Do budoucna je v plánu rovněž vlastní skleník a kompostér.
Pokud chcete pozvat své obchodní partnery, přátele nebo rodinu do nové, neotřelé restaurace s moderní českou kuchyní, The Artisan je to pravé místo. Během všedního dne můžete zajít na vybrané pokrmy z polední nabídky Business Lunch, ta každý týden přináší zcela nové menu a podává se vždy od 12 do 15 hodin.
Nové večerní menu servírované od pondělí do soboty od 18 do 23 hodin nabízí mezi předkrmy například uzené kachní prso s rebarborou a domácím pampeliškovým medem nebo tradiční kulajdu s nakládanými houbami, křepelčím vejcem a koprem. Z hlavních chodů se pak můžete těšit mimo jiné na jesetera s kedlubnou a kaviárem z Rieslingu, „artisanskou“ svíčkovou s karlovarským knedlíkem a jako vegetariánskou variantu můžete zvolit grilovaný květák s vejcem 62 a ořechy.
V Marriottu si také můžete v místní kavárně vychutnat výběrovou kávu a domácí koláče. A pokud si chcete dopřát sklenku výtečného vína či některý ze signature koktejlů, k dispozici je vám vyhlášený hotelový bar.
Foto: The Artisan