Stojí za ním Petr Flek a Martin Makovička, mladí a talentovaní gastronomičtí nadšenci s bohatými zahraničními zkušenostmi, které se rozhodli přenést na lokální scénu. Ve velmi skromném personálním složení tady s očividnou a citelnou láskou prezentují lokální suroviny tak, aby zaujaly i zkušené znalce. Vyzkoušejte tatarák s bramborem, překvapuje totiž ve všech myslitelných směrech a je pravděpodobné, že se o repliku tohoto zážitku dříve či později pokusíte doma. V zájmu zachování překvapení neprozradíme víc.
Vůle, láska, objevování
Vallmo v duchu trendů, ale i pravé úcty k surovinám sází na lokálnost a sezonnost. Příjemnou novinkou je ovšem absence klišé. Prostřednictvím menu Martina Makovičky znovu objevíte intenzivní jemnost sumce, ale možná poprvé ochutnáte jehněčí krk v jeho autentické podobě – na kosti. Nabídka vín je podobně příjemně překvapivá jako svěžest energie proudící z kuchyně a kvality definované podobnými adjektivy lze vztáhnout i na servis. Vallmo je dalším vzácným důkazem skutečnosti, že síla zážitku z gastronomie se skrývá ve vůli lidí, kteří se ji hostům rozhodli předložit.