Co se ovšem mění, je nabídka pokrmů. Kuchyni Pastaře totiž dostal na starost talentovaný šéfkuchař Daniel Bureš, který má zkušenosti z předních pražských podniků včetně luxusního Bellevue a „italské“ La Finestry. Do Pastaře přinesl nejen důraz na kvalitu surovin, ale také nové a neotřelé chuťové kombinace, a hlavně dokonale vymazlené omáčky.
Nabídka pokrmů je přehledná a jednoduchá: pět předkrmů, pětkrát pasta, pět hlavních jídel a tři dezerty. Předkrmům vládne skvostný hovězí tatarák s lanýžem a topinamburovým chipsem. Poutavá prezentace, skvělá chuť, prostě paráda. A superlativy ze strany hostů si už vysloužily také černé linguine s mořskými plody a krevetovým bisquem, neboť právě takhle by mohlo chutnat moře na talíři. Druhým tipem z kolekce pasty jsou domácí ravioly se salsicciou a máslovou omáčkou.
A co doporučíme z hlavních pokrmů? Určitě vyzkoušejte hovězí krk s omáčkou z červeného vína, typicky podzimní jídlo s plnou a hřejivou chutí. Nebo ochutnejte pečeného mořského vlka s kaviárem, brambůrky grenaille a skvostnou omáčkou, který vám zase připomene léto.
Pokud Pastaře ještě neznáte, určitě si ho zamilujete. Jen málo pražských podniků potěší tak krásnou gastronomií za rozumné ceny. Plus milá obsluha a atmosféra navíc jako bonus.
Foto: Pastař