Gastronomický hotspot na Praze 3, pod křídly velkého bratra Kogo, nabízí tapas i pintxos – minidelikatesy nabodnuté na dřevěné špejli na jedno až tři sousta. Ta se odvíjí od velikosti hostových úst a jeho apetitu. Speciality španělské, respektive baskické kuchyně v Gilda Tapas Bar zahrnují menší pintxos (čti pinčos) ve vitríně na baru a větší tapas, miniatury známých španělských jídel. Z nich by jistě pozornosti neměly uniknout delikátní calamares fritos s aioli, měkké kalamáry a malé chobotnice smažené v křupavém těstíčku podávané s jemnou česnekovou majonézou a trochou citronu. Coby sebevědomý doprovod se jeví sklenka jednoho z červených vín a jako sladký lehký závěr skvěle zazní crema catalana. Celý zážitek korunuje útulný interiér, jenž funguje s otevřenou kuchyní elegantně a dynamicky, tedy tak jak by se měly tapas a pintxos jíst.
Zrozená ze starých ruin a žulových skal
Místo, kde se nesmí zakládat novostavby a musí se respektovat