Proč vlastně sous vide?
Na vysušené, drolící se, mdlé steaky můžete s klidem zapomenout. Vaření potravin zavakuovaných v plastových sáčcích ve vodní lázni či páře s kontrolovanou teplotou má celou řadu výhod. Za všechny mluví nejhlasitěji intenzivní chuť. Naprosto unikátní způsob uzavření celého chuťového potenciálu do masa nebo zeleniny či ovoce zaručí minimální ztráty. Díky sous vide dostanete měkké, šťavnaté potraviny. Vakuování je absolutně přelomovou technikou i co se týká marinování. Už nemusíte počítat s několikahodinovým předstihem. Zavakuováním masa spolu s bylinkami, kořením a olejem urychlíte celý proces odležení a můžete mít grilovaný steak do půl hodiny na stole. Že by vám ale chyběl křupavý povrch masa? Není problém, stačí jej po vyjmutí krátce zprudka opéct. Je pouze potřeba se zaměřit na sílu samotného vakuování, na výběr máte například u vakuovací zásuvky Gaggenau tři stupně dle konzistence dané potraviny.
Designové vaření na prvním místě
Profesionální technologie s důrazem na elegantní design si můžete užívat díky průkopníkovi exkluzivního kulinářství Gaggenau, který nabízí domácí vaukovací zásuvku dokonale zakomponovanou do setů vestavných spotřebičů. Vakuovací komora je viditelná pouze po vytažení zásuvky, kterou můžete doplnit kombinovanou parní troubu s plně automatickým čisticím systémem a napojením na vodu i odpad. Vakuovačka vám může být napomocná ale i dále – od prodloužení trvanlivosti a čerstvosti různých potravin až po prostou úsporu místa v lednici. Odsátí vzduchu a kyslíku předchází nežádoucí oxidaci a množení bakterií, důvodu kažení jídel. Díky nanejvýš pohodlnému a přesnému vaření s párou získáte zdravěji připravené potraviny. Přes 300 let tradice značky Gaggenau je sázkou na nejvýběrovější materiály a promyšlený produktový design. Kuchyně totiž už dávno neplní roli pouhé přípravny jídla, stal se z ní důležitý společenský a architektonický střed domácnosti.
Autor: Roberto Klaus