kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Jarní Restaurant Week chce přilákat i ty, kteří nevědí, co je foie gras a nikdy neochutnali lanýže

Jarní Restaurant Week chce přilákat i ty, kteří nevědí, co je foie gras a nikdy neochutnali lanýže

Gran Fiero - interiér

Jarní edice festivalu Restaurant week poběží od 19.března do 13.dubna 2025. Festivalu se zúčastní přes 80 výjimečných restaurací ze čtyř největších měst v Česku. V Praze se už tradičně můžete těšit na Pohlreichův Next Door a také michelinskou Dejvická 34. Tím to ale jen začíná. Počet podniků je totiž rekordní.

Galerie

Heslem jarního festivalu je: BUĎ FOODIE!. “Do restaurací tak chce přivítat i ty, kdo mají pocit, že polovinu jídelního lístku bez google nepřečtou, že se v luxusních menu nevyznají a nevědí, jak chutná lanýž. Restaurant week tak bude nejen průvodcem a zárukou kvality, ale také objevitelem nových podniků i v regionech,” vysvětluje Anna Grosmanová alias Foodpioneer, která tento festival úspěšný po celém světě do Česka přivedla.

Festival podle ní chce také odstranit blok u těch, kdo se bojí faux pas v restauraci. “Nevíte, jak se vyslovuje slovo braising? Nevadí, díky tomu, že jste si menu objednali prostřednictvím našeho webového portálu dopředu, můžete si všechny neznámé termíny vyhledat na webu a nemusíte se bát trapného momentu s obsluhou. Do restaurace přijdete připraveni,” dodává Anna.

“Všem, kdo se v oboru chtějí vyznat, má pomoct Abeceda správného foodie. Na sociálních sítích proto Restaurant week připravil kampaň, “ popisuje Nikol Pavlíčková, která festival spolupořádá.

Dalším lákadlem jarního ročníku jsou hotelové restaurace. Podle Nikol Pavlíčkové je lidé stále nedoceňují a dost nezkoušejí. “Lidé nemají ponětí, jaké gastronomické klenoty se často skrývají právě v hotelích, šéfkuchaři zde připravují špičková menu, služby jsou na vysoké úrovni a přesně tyhle restaurace jsou vhodné nejen k obchodním jednáním, ale i k běžné návštěvě. Jenže lidé z venku se mnohdy zdráhají překročit práh hotelu a restauraci navštívit,” říká.

Letos se kromě oblíbeného Artisanu v hotelu Marriott zapojí také Zinc Bar v Hiltonu, Alcron, Andaz s restaurací Zem a nově vítáme například Kafka Restaurant z hotelu MGallery, Brasserii Maximilian nebo Monkey bar nacházející se v populárním řetězci  Falkensteiner. Za zmínku pak stojí i restaurace hotelu Orea, který se zapojil jak v Praze, tak i Brně.

V Plzni se můžete těšit na příklad na Da Pietro Gril. Jako hlavní chod tam můžete ochutnat hned tři ukázky neapolského streed fooodu v podobě tří miniburgerů. Zajímavé budou i další podniky, z nichž dva získaly ocenění v prvním českém průvodci Gault and millau – Štipec a pizzerie Da Pietro.

Zajímavá je také Brněnská scéna s hitem loňského roku Restaurací La Domenica a dalšími devíti podniky. Ostravská foodie scéna se sice zdá jako malá, ale i tam jsme našli sedm zajímavých restaurací. Jednou z nich je třeba Gokana Sushi Bar.

Rezervujte si svůj stůl

Rezervace na festival začaly 20. února na webových stránkách https://restaurant-week.cz/. Stejně jako každý rok se můžete těšit na tříchodová autorská menu v masové i vegetariánské verzi. Ceny budou opět dvojí: 490 nebo 790 korun za menu (+rezervační poplatek 24 Kč). Restaurace, které k tříchodovému menu podávají ještě amuse bouche, lze poznat podle hvězdičky a označení “premium” u svého názvu.

Menu jarní edice budou jako vždy velice zajímavá. Famózní připravili například v restauraci Twisted Fiq, kde se můžete těšit na králičí hřbet plněný kuřecím moussem s kaštany a bylinkami, bramborový fondant a slaninovou pěnu. V peskateriánské verzi to bude filet z okouníka červeného s rybí emulzí, daikon pyré a pyré z pečené dýně hokkaidó.

V Pohlreichově Next Door se můžete opět těšit na jeho naprosto legendární račí polévku s armagnacem a raviolkami, nebo marinovanou telecí kýtu s omáčkou z hrubozrnné hořčice a hustopečskými mandlemi.

Populární dubajskou čokoládu můžete ochutnat jako dezert v restauraci Vinograf, která je jednou z novinek festivalu. Šéfkuchař Radek David zařadil tutu čokoládovou pochoutku s pistáciemi k oběma variantám menu.

Už minulé ročníky ukázaly, že konkurence umí být velká. Připomeňme, že v anketě, která hodnotila loňskou edici, zvítězila restaurace V Zahradě, bodovaly Dejvická 34 a River´s smokelab. Na všechny se můžete těšit i letos. Stejně tak nebudou chybět ani podniky, které se na špičce drží opakovaně. Jednou z nich je restaurace Artisan. Ta na podzim získala ocenění za nejlepší atmosféru. Na jaře ji přitom návštěvníci ocenili za obsluhu.

Do pomyslného boje se na jaře zapojí také nováčci festivalu karlínská Spojka, Vinograf, Gardens, Benjamin 17, nebo třeba Arthur’s Pub, Deer, Slavia, Mánes a mnoho dalších. Již tradičně budeme moct zajít do italské La Bottega Bistroteka, vietnamské Nhà hai hành, španělské Lola, oblíbenou etnickou kuchyni zastupuje například ukrajinské Tatyšo a tradiční českou pak například Babiččina zahrada.

Partneři festivalu

Partnery festivalu jsou společnosti Martini a Kinley, které přinášejí festivalový koktejl Martini Fiero. I letos bude možné  ochutnat také jeho nealkoholickou variantu, Martini Floreale. Dostanete ho k menu ve všech restauracích zdarma. Jen si dejte pozor, abyste při objednávání na webu zaškrtli, že na něj máte chuť a vybrat si správnou variantu.

Galerie


Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky