Ve středu 9. dubna se v restauraci Vinograf sejdou tři špičkoví šéfkuchaři, aby hostům naservírovali unikátní degustační menu Šest rukou. Kreativní šéfkuchař Vinografu Radek David a domácí šéfkuchař Andrej Mišutka pozvali ke spolupráci Marka Fichtnera, šéfkuchaře restaurace Červený jelen a Trezor Špork.
Křupavý košíček s lososem a citronovým pyré s yuzu kaviárem doplňuje křupavá kachní kroketa s kečupem z řepy. Hovězí svíčková se představuje ve formě plátků tataki s anticuchos omáčkou z volského srdce. Bisque s křupavou krevetou zdobí mandlový krém, chřestové duo se skrývá v bramborové taštičce obklopené hedvábnou smržovou omáčkou. Jemné maso candáta vynikne pošírováním a díky máslové omáčce s dashi. Telecí líčka na Marsale harmonicky vyváží krémové topinamburové risotto s fermentovaným citronem. Čokoládový dezert sedmichodové menu slastně zakončí.
Tipněte si, kdo vytvořil který pokrm, a pokud se trefíte ve všech sedmi chodech, získáte jako odměnu láhev Champagne. Menu doplňuje vybrané vinné párování tak, aby se každé sousto proměnilo v zážitek a oslovilo všechny chuťové pohárky. Vína pečlivě vybírá someliér Tomáš Melich, který v restauraci Vinograf vytvořil pozoruhodnou kolekci více než 400 vín převážně z menších rodinných vinařství z význačných vinařských regionů.
Degustační menu stojí 2 800 Kč, vinné párování 1 990 Kč, dohromady 4 790 Kč.
Kontakt pro média:
Sabina Bergmanová, [email protected], 775 553 533
DEGUSTAČNÍ MENU ŠEST RUKOU
Andrej Mišutka – Radek David – Marek Fichtner
Křupavý košíček, losos, citronové pyré a yuzu kaviár &křupavá kroketa z kachny, kečup z řepy a marinovaná šalotka
Palmyre Brut Nature, Apollonis, Champagne
Tataki z hovězí svíčkové, anticuchos omáčka, smažený česnek
Friulano 2023, Borgo San Daniele, Friuli
Křupavá kreveta, bisque, mandlový krém a jarní cibulka
Chablis 1er Cru Vaillons 2022, Domaine Servin, Bourgogne
Bramborová taštička, parmazán, bílý a zelený chřest, smržová omáčka a konfitovaný žloutek
Grüner Veltliner Kollmitz Smaragd 2022, PAX, Wachau
Pošírovaný candát, dashi beurre blanc, jikry z lososovitého pstruha, rajčata
Riesling 1er Monzinger Niederberg 2021, Schönleber, Nahe
Telecí líčka na Marsale, topinamburové risotto, fermentovaný citron, křupavá tapioka
Brunello di Montalcino 2018, Canalicchio di Sopra, Toskánsko
Gianduja čokoláda, maliny a lískové ořechy
Káva nebo čaj
Cena degustačního menu 2 800 Kč
Vinné párování 1 990 Kč
Cena celého menu 4 790 Kč