Jiří Vančura z Trinity Bank: Velcí developeři a kvalit...
Kvůli růstu stavebních nákladů a úrokových sazeb musí developeři pečlivě hodnotit, do jakého projektu má smysl nyní jít. Nutí je k tomu i obezřetnost bank. „Bavíme se s developery o zvýšení projektové finanční rezervy, vyšším podílu vlastního kapitálu a v některých případech přehodnocujeme také naši dřívější politiku, kdy jsme nepožadovali předprodej bytů,“ říká Jiří Vančura, ředitel úseku Korporátní a Nemovitostní financování Trinity Bank.
Víchovská vyhlídka: Horské apartmány v útulných rouben...
Nový rezidenční projekt Víchovská vyhlídka se nachází v krkonošském podhůří, jen pár kilometrů od lyžařského střediska v Rokytnici nad Jizerou. Projekt ležící v tradiční krkonošské vesničce nabízí dvě moderní roubenky, které jsou rozděleny na útulné apartmány. Každá roubenka obsahuje čtyři bytové jednotky s dispozicí 3+kk, které směřují na jižní stranu. Nabízí tak svým budoucím majitelům prosluněné prostory s výhledem na hory.
Očima developera: Expanze mimo Prahu nebude snadná
Nedostatek projektů a vysoké ceny v Praze nutí zájemce o nemovitosti, kteří pracují v hlavním městě, hledat nový byt či dům za hranicemi metropole. Developeři této nové poptávce vycházejí vstříc. Výstavbu ve městech okolo Prahy ale může ohrozit nepředvídatelný vývoj cen stavebních materiálů.
MBARE zve na konferenci Trendy ve financování realit
MBA program Nemovitosti a jejich oceňování, který se již čtvrtým rokem vyučuje na Vysoké škole ekonomické v Praze, vás zve na odbornou konferenci Trendy ve financování, kterou pořádá ve spolupráci s Katedrou financí a oceňování podniků Vysoké školy ekonomické v Praze.
Nová Waltrovka: Digitální technologie a včelí úly na j...
Penta Real Estate má za sebou řadu velkých developerských projektů. Ať už jde o Florentinum s Motelem One u Masarykova nádraží, administrativní komplex Churchill, či rezidenci Maison. Nová Waltrovka se ale dosavadním měřítkům vymyká. Podél Radlické třídy vznikne nová svébytná pražská čtvrť nabitá novými technologiemi.
Co se událo na gourmet scéně?
Co stojí za to na gourmet scéně?